Kako na vreme stići u vrtić peške, bez stresa i požurivanja?

Jutro je i ti jako žuriš da odvedeš dete u vrtić?
Želiš da stignete na vreme bez vikanja, požurivanja i stresa?
Idete peške a dete stalno zastajkuje i ide ti “sporo”?

Evo jedne igre koja će ti pomoći da stigneš do vrtića na vreme i to bez stresa.

Igra se zove: GURNI KAMENČIĆ

Evo kako se igra.

Kada krenete, potražite u neposrednoj okolini zajedno neki zgodan, manji kamenčić koji se lako kotrlja. Kada ga pronađete, recite detetu da je vaš zajednički zadatak da dogurate ovaj kamenčić što brže možete do vrtića. Označite nogom gde je start i… krenite do cilja!

Naravno, kao i u svakoj igri i ovde postoje neka pravila koja je važno poštovati:

  • Kamenčić se “šutira” nogom, blago, tako da ostaje na zemlji (ne sme da leti jako uvis da ne bi nekog povredio)
  • Prolaznici (radovi, rupe na putu, biciklističke staze) se zaobilaze
  • Pred semafor ili neke prelaze se usporava i staje (tada ga dete ili ti možeš uzeti u ruku dok ne pređete put pa posle možete nastaviti).

U zavisnosti od raspoloženja, dete kamenčić može gurati samostalno ili se, još bolje, možete smenjivati pa ga “šutirati” naizmenično. Ovo drugo će tebi garantovati mnogo bolju zabavu.

Kada stignete do vrtića, neka dete pronađe neko zgodno mesto gde ga može odložiti i “parkirati” ispred ulaza ili u dvorištu tako da samo ono zna gde je. Kada se budete vraćali, njegov kamenčić će biti tu i gotovo sigurno će mu se jako obradovati. A onda se, ako ste oboje raspoloženi, možete ponovo igrati ove igre do kuće, što da ne!

U ovoj igri ne moraš gledati na sat jer ćete sigurno stići na vreme i usput se odlično zabaviti.

p.s. Naravno ukoliko nema u okolini kamenčića, za ovu igru može poslužiti bilo šta što nađete usput da je zgodno za “guranje” što nije jako prljavo – npr. kesten, žir, manji poklopac od plastične flaše šta god..

p.p.s. Ako se detetu ova igra jako svidi, uvek možete kod kuće namenski odabrati neki lep kamenčić, kestenčić baš za ovu igru. Njega onda dete može obojiti i ukrasiti kako god želi. Jedini zadatak u tom slučaju je da se setite da ga ponesete kada krećete od kuće…